Archief

College Westland zal congreskosten declareren

Het college van B en W van Westland heeft aangegeven de kosten voor een VNG-congres wél te declareren. Dat zegt het in reactie op schriftelijke vragen van de fractie LPF Westland.

LPF Westland had kritiek op het VNG-congres, dat drie miljoen euro aan gemeenschapsgeld kost. Daarom had de fractie het college gevraagd om zelf de kosten te betalen voor deelname aan het congres.

Alle leden van het Westlande college geven aan voornemens te zijn het congres te bezoeken. Omdat netwerken en het delen van kennis op het congres centraal staan en omdat Westland deze keer één van de gastheren is, ziet het college geen reden af te wijken van de regel om kosten voor dergelijke congressen te declareren.

Het college raadt raadsfracties zelfs aan om ook het congres te bezoeken. Dit omdat aanwezigheid de relatie tussen gemeenten kan bevorderen en er kennis over actuele thema's kan worden gedeeld.

Burgemeester Karssen van Maassluis heeft eerder laten weten dat het de gewoonte is dit soort congressen te betalen uit de gemeentekas. Ook bij komend VNG-congres zal dat het geval zijn.

Overigens liet het college van B en W van Midden-Delfland deze week weten zelf de kosten voor de feestavond op het VNG-congres te betalen.