Archief

Rotterdamse VVD springt in bres voor Hoekse bakkerij

Nadat de VVD-fractie in Hoek van Holland in de bres was gesprongen voor banketbakker Van Aalst die zijn terras moet weghalen, krijgt hij nu ook hulp van de Rotterdamse VVD-fractie. Die heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

De banketbakker heeft jarenlang voor zijn winkel een terras gerund, maar na een bezoek van Stadstoezicht in de zomer van 2011 werd hij op het gemeentehuis op het matje geroepen. Daar kreeg hij de mededeling dat hij zijn terras per direct moest opheffen. Volgens huidige regels van de gemeente mag een detailhandelbestemming namelijk niet gebruikt worden voor horecadoeleinden.

De VVD-fractie is van mening dat de stoep breed genoeg is voor een klein gevelterras, en het goed is voor de uitstraling van de winkelstraat. Daarom wil de fractie van het Rotterdamse college weten of hier geen sprake is van onnodige regelgeving richting de ondernemer. Tevens wil de VVD weten wat het gemeentelijk beleid is ten aanzien van terrassen bij panden met een detailhandelsbestemming zoals een banketbakkerij.

Klanten van de banketbakkerij zijn inmiddels begonnen met een handtekeningenactie om het terras te behouden.