Archief

'Maak van 't Louwtje toch 30 km-zone'

De raadsfractie van GemeenteBelang Westland vindt de motivering van het college van B en W dat er geen unaniem draagvlak is voor het aanwijzen van de weg 't Louwtje in 's-Gravenzande tot 30 km-zone, niet doorslaggevend.

Het college is voornemens de maximaal toegestane snelheid op die weg te verlagen van 80 naar 60 km per uur, maar zowel de GBW-fractie als camping Vlugtenburg en huiseigenaren langs de weg vinden dat deze snelheid tot gevaarlijke situaties leidt. Met name omdat er woningen langs de weg staan en omdat de weg vaak wordt gebruikt door recreanten.

GBW heeft gekeken naar andere erftoegangswegen waar 30 km per uur gereden moet worden in plaats van 60 km per uur. Die wegen staan in het Westlands Verkeer en Vervoer Plan als wegen waar qua inrichting de snelheid moet worden aangepast van 30 naar 60 kilometer. Dat plan is in 2006 vastgesteld, maar de fractie van GBW heeft geconstateerd dat nog nergens veranderingen zijn doorgevoerd.

Wat GBW betreft kunnen deze snelheden dan ook gehandhaafd blijven aangezien er veel recreatief wordt gefietst. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede. De fractie begrijpt dan ook niet waarom uitgerekend op 't Louwtje straks wel 60 km per uur gereden mag worden. De fractie vraagt dan ook aan het college of het zijn voorkeur wil heroverwegen naar aanleiding van de protesten van de camping Vlugtenburg en huiseigenaren.