Archief

Huisvesting arbeidsmigranten aangepakt

Burgemeester Karssen van Maassluis en wethouder Weverling van Westland zorgden woensdag voor twee van de in totaal zeventien handtekeningen onder een intentieverklaring met betrekking tot de huisvesting van arbeidsmigranten. Ook minister Spies van Binnenlandse Zaken, andere gemeenten en werkgevers- en werknemersorganisaties zetten hun handtekening.

Het doel van de verklaring is om te komen tot concrete afspraken voor meer en betere tijdelijke huisvesting in de regio Haaglanden en zeven andere regio's in ons land. Hiermee moeten overbewoning, illegale onderhuur en te hoge huurprijzen worden tegengegaan.

Bij de ondertekening werden ook de vijf experimenten op het gebied van huisvesting bekendgemaakt. Deze zijn het resultaat van een oproep van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting en het ministerie van Binnenlandse Zaken van eind 2011, om vernieuwende en haalbare plannen voor huisvesting in te dienen. Het gaat om projecten in Den Haag, Horst aan de Maas, Dordrecht, Zundert en Drimmelen.