Archief

CDA Westland niet blij met outlet Lansingerland

Als er in Lansingerland een groot outlet-complex komt, gaat dit ten koste van de Westlandse detailhandel. Dat zegt de Westlandse CDA-fractie, die in een brief aan het college van B en W haar zorgen uit.

Volgens de plannen komt er in het nog te ontwikkelen gebied Bleizo een winkelcentrum in restpartijen, dat vergelijkbaar is met Bataviastad. Het project omvat 20.000 m2 aan detailhandel. De verwachting is dat Bleizo in de toekomst ruim 4 miljoen mensen per jaar aantrekt.

De CDA-fractie is bang dat de outlet inkomsten weg trekt van Westlandse ondernemers. Die laatsten hebben het bovendien al lastig genoeg, gezien de toenemende verkoop via internet. De fractie voelt zich daarin gesterkt door brancheorganisatie CBW-Mitex, die negatieve gevolgen voor de gehele Zuid-Hollandse detailhandel voorspelt.

Hoewel de provincie Zuid-Holland zich nog moet uitspreken over de outlet, wil CDA Westland alvast van het college weten of het zich gaat inzetten om negatieve gevolgen voor middenstand te voorkomen.

In april wordt een adviesaanvraag verwacht aan het Regionaal Economisch Overleg Haaglanden, waarin ook het Westlandse college van B en W is vertegenwoordigd. Het definitieve provinciale besluit wordt rond de zomer verwacht.

Categorieen:
Westland Algemeen