Archief

Zondagvoetbal: Belangrijke zege Westlandia

Hoofdklasse A

Westlandia heeft in de strijd tegen degradatie een zeer belangrijke zege geboekt op Purmersteijn. Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk wonnen de Westlandianen met 3-1, bij rust was er nog niet gescoord.

Het was pas de eerste overwinning voor Westlandia in 2012. De Naaldwijkers blijven wel in de degradatiezone staan. Frank de Bruijn werd gehuldigd voor zijn 250-ste wedstrijd.

Eerste klasse B

VELO blijft in de race voor een ticket voor de nacompetitie. De Wateringers wonnen aan de Noordweg met 5-2 van SJC. Het duel werd ruim 10 minuten lang gestaakt vanwege een afkoelingsperiode. Een speler van SJC kreeg een minuut na rust de rode kaart, waarna de gemoederen opliepen.

Derde klasse C

Schipluiden als Den Hoorn blijven de twee belangrijkste titelkandidaten in 3C. Schipluiden won de uitbeurt tegen Oranjeplein/Postduiven met 0-3, terwijl Den Hoorn de lastige uitwedstrijd bij VCS nipt met 1-2 wist te winnen.

Schipluiden heeft nog altijd twee verliespunten minder dan Den Hoorn. Verburch verloor belangrijke punten in het kader van het behalen van een plaats in de nacompetitie. De Poeldijkers verloren in en tegen het Haagse Laakkwartier met 2-0.

Vierde klasse D

Quintus greep niet de kans om koploper te worden in 4D. Quintus verloor teleurstellend met 1-0 van FC Zoetermeer. Naaste concurrent voor de titel, RVA Anadolu, wist ook geen punten te behalen, maar behoudt wel een nipte voorsprong op de Heulenaren. Voor Naaldwijk blijkt het kommer en kwel. Delfia vernederde de Westlanders; 8-0.



Karakteristieken:



Westlandia - Purmersteijn 3-1 (0-0)

Ton Wustefeld, Ferdi Sönmez, Marko van der Knaap



Velo - SJC 5-2 (2-1)

Jeffrey Beukenholdt, Melvin van der Zeijden, Torben Halverhout (2),

Daan van Rossum

Bijzonderheden: Wedstrijd tijdelijk gestaakt ivm afkoelingsperiode



Oranjeplein/Postduiven - Schipluiden 0-3 (0-1)

Marcus Post, Peter van Oyen, Leon van der Zalm



Laakkwartier - Verburch 2-0 (0-0)



VCS - Den Hoorn 1-2 (0-2)

Danny Slot, Donny van den Bos



Delfia - Naaldwijk 8-0 (5-0)



FC Zoetermeer - Quintus 1-0 (0-0)



Categorieen:
Naaldwijk Algemeen