Archief

Raadsels over stalen pennen op ruiterpad

De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de aanwezigheid van gevaarlijke stalen pennen in een ruiterpad in de buurt van het Staelduinse Bos. Een ruiter heeft zondagmiddag alarm geslagen over ingegraven stalen pennen op een ruiterpad langs het Bonnenpad, die zo'n vijf centimeter boven het zand uitstaken.

Volgens een woordvoerder van de politie Westland zijn er over een lange afstand pennen gevonden, waaraan dieren zich zouden kunnen verwonden. Of er al paarden gewond door zijn geraakt, is niet bekend.

De technische recherche heeft direct een onderzoek ingesteld, wat onder meer moet uitwijzen of er opzet in het spel is of niet. Omstanders opperden, dat er wellicht op de plek van de pennen een hek heeft gestaan, waarvan de fundamenten nu bloot zijn komen te liggen.

Gemeentewerken is opgeroepen om de pennen uit te graven, die vast bleken te zitten in beton. Ook is er bij het uitgraven Repac aangetroffen, wat wordt gebruikt bij de verharding van tijdelijke wegen of als fundering bij asfaltwegen.

Categorieen:
Westland Algemeen