Archief

Pennen overblijfsel aanleg fietspad

De stalen pennen in de berm langs het fietspad bij de Bonnenlaan in 's-Gravenzande blijken te zijn achtergebleven bij de aanleg van dit fietspad, zo'n vier jaar geleden. Die conclusie heeft de politie zondagavond rond 19.00 uur getrokken, nadat zo'n pen was uitgegraven.

Het vormde de anti-climax van een diepgaand onderzoek, dat zondag rond het middaguur was begonnen, nadat een ruiter aan het einde van de ochtend alarm had geslagen over een stalen pen die daar circa vijf centimeter uit de grond stak. De politie pakte de zaak zeer grondig aan. Het fietspad werd afgezet en een legertje politiemensen en forensische experts ging in de berm op zoek naar meer pennen. Aanvankelijk bleken het er twaalf en uiteindelijk werd er tussen de eerste twee in een dertiende gevonden.

Om half zeven 's avonds verscheen een politiehelikopter boven het Bonnenpad om foto's te maken. Vervolgens werd met behulp van een door de gemeente ingehuurde graafmachine de eerste pen uitgegraven. Deze bleek muurvast te zitten in een betonlaag. Uiteindelijk werd deze pen verwijderd, terwijl buurtbewoners met een sceptische blik de activiteiten gadesloegen.

In de berichtgeving was er steeds sprake van een ruiterpad, maar eigen waarneming leert, dat het feitelijk gaat om de grasberm van een fietspad, waarbij de afstand tussen het asfalt en bomen en struiken hier en daar dermate gering is, dat er amper een paard kan draven. Niettemin werd deze berm de laatste tijd door ruiters als rijroute benut en leverden de gevonden pennen een serieus gevaar op.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen