Handbal: Westlandia bijna kampioen

Quintus verloor voor de tweede keer op rij van een kampioenskandidaat. Na het verlies tegen Kras/Volendam bleek OCI/Lions in de Van der Voorthal te sterk voor de Heulse ploeg. De Limburgers hadden na de eerste 30 minuten een voorsprong van zes doelpunten (13-7). Na rust hield de thuisploeg goede tred met Lions. Doelman Robert Ante had goed zicht op schoten, echter de 25-20 kon ook hij niet voorkomen. Door deze nederlaag is Quintus definitief uitgeschakeld voor de landstitel, alleen Europees handbal kan worden behaald. Bij Quintus scoorden Sjoerd Verlaan, Joeri Overkleeft en Kevin Okkers allen drie keer. Aanstaande zaterdag ontvangt Quintus het Drentse Kremer/Hurry Up waarvan dit seizoen nog niet gewonnen werd.

DIOS leed in de laatste reguliere wedstrijd een nederlaag. De reserves van Aalsmeer bleken in sporthal De Bloemhof met 32-24 te sterk. DIOS is in haar debuutjaar in deze divisie als zevende geëindigd en speelt als winnaar van de eerste periode in de nacompetitie voor eventuele promotie naar de eredivisie.

De reserves van Quintus eindigde de competitie met een overwinning op het tweede team van Eurotech/BEVO. In de Van der Voorthal kon de Heulse ploeg de tiende overwinning van het seizoen bijschrijven. Quintus won met 26-21. De Heulse ploeg eindigt in het jaar van de terugkeer op het tweede niveau van Nederland als negende.

Regioklasse C

Westlandia speelde een dramtische eerste helft tegen HWC. De thuisploeg had dan ook een ruime voorsprong van 19-11 op de Naaldwijkse ploeg. In de tweede helft kwam Westlandia goed uit de startblokken en kwam langzaam terug in de wedstrijd. Het lukte HWC niet om te scoren in de eerste tien minuten na rust. De inhaalrace van Westlandia leidde uiteindelijk niet tot een punt of meer. HWC hield een kleine marge over en won met 29-24.

Quintus is dit weekend vrij in verband met de oefenwedstrijden van het Nederlands team tegen Tunesië. De Heulse dames zijn reeds uitgeschakeld voor de strijd om de landstitel. Quintus kan zich wel plaatsen voor de finale om de NHV beker. Quintus speelt thuis tegen Succes Schoonmaak/VOC, waarvan dit jaar nog niet gewonnen is. De andere halve finale gaat tussen Hellas en landskampioen MizuWaAi/Dalfsen.

De reserves van Quintus wonnen voor de tweede keer dit seizoen van DOS en wederom was het verschil twee doelpunten. In Emmer-Compascum eindigde de laatste wedstrijd van het seizoen in een 28-26 overwinning van de Heulse ploeg. Quintus is als derde geëindigd en won de derde periode. Aangezien Quintus niet mag promoveren mag het niet meedoen aan de nacompetitie.

Hoofdklasse B

Westlandia kan komende zaterdag in eigen hal kampioen worden van haar klasse. De Naaldwijkse ploeg is dan na één jaar weer terug in de eerste divisie. In de voorlaatste wedstrijd won de Naaldwijkse ploeg in Schiedam van TGT/Ventura: 27-22. Westlandia kwam gedurende de wedstrijd niet in problemen. Bij rust had de kampioenskandiaat al een veilige marge: 17-8. Na de pauze kwam TGT/Ventura in de slotfase iets terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Jenny van der Hoeven en Stefanie Vollebregt scoorden beiden zes keer. Aanstaande zaterdag speelt Westlandia tegen het gedegradeerde derde team van Succes Schoonmaak/VOC.

Streekgenoot Verburch speelt ook komend seizoen in de hoofdklasse. De Poeldijkse ploeg verloor de laatste uitwedstrijd van United Breda en verspeelde hiermee de kans op de tweede plaats. Deze klassering geeft recht op een beslissingswedstrijd om een eventuele extra promotie mocht een team zich alsnog terugtrekken uit de eerste divisie. Beide ploegen speelden een harde wedstrijd zonder tot goed handbal te komen. United Breda leidde na de eerste helfty met 13-11. Na rust verdubbelde de thuisploeg de marge en won met 26-22.

De reserves van Westlandia en het derde team van Quintus spelen ook komend seizoen in de regioklasse. Het tweede team van VELO is gedegradeerd naar de afdeling Zuid-Holland. In de voorlaatste speelronde verloren VELO en Quintus respectievelijk van HARO Rotterdam en Hercules. VELO dolf het onderspit met 27-23 en Quintus verloor bij de kampioen met 33-20. Westlandia won met 22-20 van HWC.

Regioklasse D

VELO heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Ouderkerk aan de Amstel won de Wateringse ploeg met 26-18. Bij VELO werd Kelly Zwinkels topscoorster.