Zaterdagvoetbal: koploper Naaldwijk ontsnapt tegen KMD

Voetbal: Hoofdklasse A

Excelsior Maassluis speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen NIVO Sparta. Aan de Lavendelstraat in Maassluis leidde de bezoekers na de eerste helft met 2-1. Na rust stelde Excelsior Maassluis orde op zaken. Ondanks een slotoffensief van de thuisploeg bleef NIVO Sparta overeind en nam een punt mee naar huis. Plaatsing voor nacompetitie blijft een vraagteken voor Excelsior Maassluis.

FC 's-Gravenzande speelde tegen het laaggeklasseerde Spijkenisse gelijk. In 's-Gravenzande namen de bezoekers bij rust een 1-0 voorsprong. Na rust egaliseerde Danny Bijl de score. FC 's-Gravenzande moet uitkijken om in de resterende wedstrijden niet verder te zakken op de ranglijst anders komt de ploeg in de buurt van de promotie/degradatiewedstrijden. Aan de andere kant is een hogere klassering ook een mogelijkheid aangezien de verschillen klein zijn.

Alleen HVC'10 kon als regioploeg drie punten bijschrijven. MVV'27 en Lyra dolfen het onderspit. HVC'10 haalde uit tegen het laaggeklasseerde RAS. De Hoekse promovendus lijkt bijna zeker te zijn van handhaving. Dit laatste is voor MVV'27 en Lyra een vraagteken. In Scheveningen verloor MVV'27 een belangrijk duel tegen SVC'08 dat door de nipte 3-2 overwinning naar de Maaslandse ploeg is toegekropen op de ranglijst. Lyra moet netals MVV'27 alle zeilen bijzetten om de promotie/degradatie plaatsen te ontlopen. Lyra verloor van subtopper DSVP.

Tweede klasse D

Trainer Peter Broekman was tevreden over het behaalde gelijkspel van VDL tegen de nummer vier van de ranglijst Zuidland. In Maassluis eindigde het duel in 2-2. Promovendus VDL moet in de komende wedstrijden zich proberen te ontdoen van promotie/degradatiewedstrijden.

Naaldwijk ontsnapte in de 90ste minuut aan een gelijkspel tegen streekgenoot KMD. Sebastiaan van den Berg krulde een vrije trap achter de Wateringse doelman. Het bleek de winnende treffer. Naaste achtervolger Monster liet in Leiden LSVV'70 kansloos door met 6-0 te winnen. Sportparkgenoot sv Polanen won door een doelpunt van Benadro Bor van Lugdunum. Westlandia speelde een doelpuntrijke wedstrijd tegen Die Haghe. Op sportpark Ockenburg won Die Haghe met 5-3 nadat Westlandia na de eerste 45 minuten met 3-1 had voorgestaan. Westlandia moet toch uitgaan kijken om niet in problemen te komen. Streekgenoten Monster, Naaldwijk, sv Polanen en KMD strijden of om het kampioenschap of nacompetitie.

Derde klasse C

Honselersdijk is opnieuw koploper in haar klasse. Op sportpark De Strijp was Roy Stekelenburg. De invaller was verantwoordelijk voor de laatste twee treffers en bezorgde Honselersdijk de zege. Lombardijen verloor verrassend van Victoria'04. Maasdijk won de belangrijke wedstrijd tegen CVV-Mercurius. Aan de Lange Kruisweg haalde de thuisploeg met 6-1 uit en kwam door de zege boven de streep terecht. MSV'71 speelde in de subtopper tegen Neptunus/Schiebroek gelijk. MSV'71 verzuimde om op te schuiven op de ranglijst, maar blijft in de race voor nacompetitie.