Archief

Natuurspeelplaats mogelijk bij Sterrenbos

Als er in Maassluis een natuurspeelplaats wordt aangelegd, dan gebeurt dat mogelijk bij het Sterrenbos, naast de nieuwbouwwijk Het Balkon. Na een haalbaarheidsonderzoek is dat de locatie die het college van B en W voorstelt aan de gemeenteraad.

Voordelen van de locatie zijn onder meer de goede bereikbaarheid en de centrale ligging. Ook hoopt het college dat de aanleg van de speelplaats, samen met die van een boulevard langs de wijk, de recreatiemogelijkheden langs de Nieuwe Waterweg tot aan de Oranjeplassen zal vergroten.

Een andere locatie die in het haalbaarheidsonderzoek naar voren kwam, was de Aalkeetpolder nabij de kanoplas. Nadelen van deze locatie zijn echter dat de bereikbaarheid ervan beperkt is, er niet voldoende parkeergelegenheid is en dat de locatie afgelegen is.

Aanleiding voor het onderzoek naar mogelijke locaties voor een natuurspeelplaats was een brief van kinderboekenschrijver Arend van Dam aan de stedenbouwkundige van woonwijk Het Balkon. Daarin vroeg hij om ruimte voor meer avontuurlijk spelen. Die brief is opgenomen in het boek 'Balkonscènes aan het water'.

Daarnaast heeft de gemeenteraad onlangs een motie aangenomen om de aantrekkelijkheid langs de Nieuwe Waterweg te verbeteren. Een natuurspeelplaats in Het Sterrenbos zou hieraan een bijdrage kunnen leveren. De gemeenteraad bespreekt deze maand het voorstel.

Categorieen:
Maassluis Algemeen