Archief

Varianten ontsluitingsweg via Honderdland

De gemeente Westland is bezig met de ontwikkeling van enkele varianten voor een alternatieve ontsluitingsroute voor de kern Maasdijk via het bedrijventerrein Honderdland. Die varianten en de bijbehorende kostenplaatjes worden aan de gemeenteraad voorgelegd. Dat stelt het college van B en W in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie LPF Westland.

Voor de realisering van deze dwarsverbinding (ook wel genoemd: het 'Pootje van Bram') is de medewerking nodig van de Honderdland Ontwikkelings Combinatie. Er is echter nog geen overeenstemming over het tijdstip van aanleg en de randvoorwaarden. De voorziene aanleg van de verbindingsweg loopt vooruit op de door de ontwikkelingscombinatie beoogde fasering van de ontwikkeling van Honderdland.

De LPF had ook gevraagd, of de gemeente kan garanderen dat, zolang er geen sprake is van een alternatieve, kortere ontsluiting voor Maasdijk, de huidige situatie wordt gehandhaafd. Het college stelt, dat handhaving van de huidige situatie geheel afhankelijk is van de voortgang van het 3-in-1 project. In dat verband kan de gemeente geen garantie bieden, aldus het college.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen