Archief

'Gemeentekantoor Wateringen nog niet beschikbaar'

Het Westlandse college van B en W zou eventuele vestiging van de Omgevingsdienst Haaglanden binnen de gemeentegrens toejuichen, maar ziet daar op dit moment geen mogelijkheden toe. Dat stelt het college in antwoord op schriftelijke vragen van de raadsfractie Leo 2.0, die voor dit doel het gemeentekantoor in Wateringen naar voren had geschoven.

De Omgevingsdienst Haaglanden is een regionale uitvoeringsdienst die namens negen gemeenten en Provincie Zuid-Holland milieutaken in de regio Haaglanden uitvoert. De dienst gaat volgens plan op 1 januari a.s. van start.

Het college wijst er op, dat er nog geen besluitvorming heeft plaatsgevonden over eventuele veranderingen in de huisvesting van de gemeentelijke organisatie van Westland. Het gemeentekantoor van Wateringen zou daarom volgens de huidige inzichten ook niet tijdig vrijgespeeld kunnen worden om beschikbaar gesteld te worden voor de Omgevingsdienst Haaglanden.

Daar komt bij, dat die Omgevingsdienst in zijn eisen en wensen op het vlak van huisvesting opteert voor een centraal gelegen locatie met goede verbindingen qua openbaar vervoer (gelegen binnen 1 kilometer van een NS-station) en binnen 2 kilometer van een autosnelweg. Aan deze voorwaarden wordt ook niet voldaan, aldus het college.