Archief

Toch steun voor Centrum voor de Kunsten

Ondanks weerstand van diverse fracties, stemde de gemeenteraad Westland dinsdagavond in met een vervolgonderzoek naar de kansen van een Centrum voor de Kunsten. In deze zogenaamde 'prefusiefase' moeten de plannen meer concrete vormen aan gaan nemen.

Eerder dit jaar werd een verkennend onderzoek gepresenteerd, waaruit bleek WestlandTheater De Naald, Dario Fo en Muziekschool Westland bereid zijn om te fungeren als kernpartner van zo'n centrum. De kritiek op het onderzoek was groot, omdat er nog veel onduidelijkheid was op zowel financieel als organisatorisch gebied.

De twijfels zijn blijven bestaan bij de fracties van D66, VVD, LPF en Leo 2.0 en waren dusdanig groot, dat zij een motie indienden. Hoewel deze motie het niet haalde, hekelen zij de haalbaarheid van het plan en de behoefte aan een centrum voor de kunsten onder inwoners. Ook vinden zij dat tienduizenden euro's uitgeven aan onderzoek, niet te verantwoorden is, gezien de eerdere herijking van subsidies en de huidige economische crisis.

Ook vanuit het cultuurveld is weerstand ontstaan. Zo toonde de Poeldijkse muziekvereniging Pius X haar ongenoegen in een brief, waarin zij aangaf zich als amateurvereniging niet serieus genomen te voelen en haar steun aan het centrum intrekt.

Desalniettemin wordt het onderzoek met instemming van de raad voortgezet. In september brengt wethouder Weverling verslag uit van zijn bevindingen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen