Archief

Hartenkreet Westland over buitensporige beloning

De gemeenteraad Westland voelde zich geroepen om een signaal af te geven aan de landelijke politiek over buitensporige beloningen voor bestuurders van (semi)overheidsinstellingen. In grote meerderheid schaarde de raad zich in het holst van de nacht achter de 'hartenkreet-motie', die was opgesteld naar aanleiding van de vertrekregeling van de topman van woningcorporatie Vestia.

Wel heeft raadslid El Mokaddem van Progressief Westland zijn collega's voor een blamage behoed. Aanvankelijk wilden de indieners, Gemeentebelang Westland, LPF Westland, Westland Verstandig en ChristenUnie-SGP, een brief laten sturen naar regering en parlement met daarin het verzoek wetgeving te maken tegen buitensporige beloningen. El Mokaddem wees zijn collega's er echter op, dat deze wetgeving inmiddels al de Tweede Kamer is gepasseerd en op behandeling door de Eerste Kamer wacht.

De motie werd op dat punt aangepast en nu zal de Eerste Kamer worden opgeroepen om zo snel mogelijk het betrokken wetsontwerp in behandeling te nemen. Verder hoopt de gemeenteraad Westland, dat zoveel mogelijk andere gemeenteraden in ons land een soortgelijke motie aannemen. Daartoe zal de motie naar alle gemeenten worden gestuurd.

Categorieen:
Westland Algemeen