Archief

Vier keer triomf voor Van Ruijven

De Naaldwijkse shorttrackster Lara van Ruijven heeft vier podiumplaatsen veroverd bij de Junior Europa Cup Finale in het Roemeense plaatsje Brasov. Het talent van Jong Oranje pakte bij de A-junioren zilver op de 500 en 1000 meter, werd derde bij de 1500 meter en eindigde als tweede in het eindklassement.

Van Ruijven, die namens Nederland met zestien deelnemers deel uit maakte van de grootste delegatie shottrackers bij de Europese bekerfinale, moest het in het eindklassement afleggen tegen de Russische Evgenia Zakharova.

Het verschil op de 500 meter tussen Van Ruijven en Zakharova bleef miniem. Zakharova eindigde als eerste met een tijd van 0:47.064. Van Ruijven eindigde niet veel later. Zij zette een tijd neer van 0:47.141.

Op de 1000 meter was het wederom Zakharova die met bijna een seconde verschil de Naaldwijkse te snel af was. Bij de afstand van 1500 meter was de marge groter. Daar eindigde van Ruijven weer achter de Russin, maar was ook de Française Tifany Huot Marchand bijna twee seconden sneller.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen