Archief

Omwonenden tegen motie Maasdijkseweg

De motie van de Westlandse raadsfracties VVD en CDA om de Maasdijkseweg in Wateringen op proef open te stellen, is niet in goede aarde gevallen bij bewoners van de naburige woonwijk. De motie komt dinsdagavond aan de orde in de gemeenteraadsvergadering, maar Wijkvereniging De Venen heeft afgelopen week al een brief aan de raad gestuurd.

In de motie wordt voorgesteld om de weg open te stellen voor alle verkeer, gedurende een proefperiode van zes maanden. Daarmee moet onder meer de bereikbaarheid van de grote winkels op het WBC-terrein worden vergroot.

De beperkte toegangswegen zouden op dit moment de veiligheid in het geding brengen. Als het aan de fracties van VVD en CDA ligt, wordt de weg definitief opengesteld als uit proeven blijkt dat er geen grote verkeerstoename en overlast is waargenomen.

De bewoners van De Venen betreuren het dat er in de motie naar hun gevoel vooral wordt gekeken naar de belangen van bedrijven op het industrieterrein. Ze zijn bang dat extra verkeer afdoet aan woongenot en veiligheid. Bovendien zou openstelling van de weg leiden tot sluipverkeer in de spits.