Archief

Nijssen technisch manager Excelsior Maassluis

Mark Nijssen wordt per direct technisch manager bij de senioren van voetbalvereniging Excelsior Maassluis. Dat heeft het bestuur zondag laten weten. Beide partijen hopen met de samenwerking tegemoet te komen aan de visie van de club om te zorgen voor opleiding, interne doorstroming en kwaliteitsverbetering.

Iets meer dan een jaar geleden vertrok Nijssen naar voetbalvereniging Westlandia in Naaldwijk om daar als technisch coördinator aan de slag te gaan. Het seizoen daarvoor slaagde hij er als interim-trainer in om Excelsior Maassluis weer terug te brengen in de hoofdklasse. Nijssen besloot dit seizoen echter voortijdig te vertrekken bij Westlandia, omdat er volgens hem nooit echt chemie was tussen hem en de club.

"Het hing al een tijdje in de lucht. Mark was in de afgelopen maanden regelmatig op ons complex te vinden," laat het bestuur van Excelsior via de website weten. "Dat het Excelsior-gevoel weer ging kriebelen, was dus geen verrassing meer."

Nijssen en het bestuur willen in de toekomst de continuïteit van de club waarborgen. "En omdat Mark geen ambities meer heeft om hoofdtrainer van een club te zijn, waren beide partijen het er al snel over eens dat hij de nieuw technisch manager zou worden."

De ex-oefenmeester zal bij zijn werkzaamheden worden gesteund door Hans-Jörgen Nicolai. De reden daarvoor is volgens de club dat hij over veel voetbalkennis beschikt en een geweldig groot netwerk in de voetballerij heeft. "Een ideale combinatie die vertrouwen geeft voor de toekomst," aldus het bestuur van Excelsior.