Handbal: eerste overwinning dames Quintus

Quintus kon in Volendam niet verrassen tegen de landskampioen. In de regulier competitie won de Heulse ploeg verrassen van Kras/Volendam, maar nu het er echt om gaat bleek Volendam een maatje te groot. Quintus had niets in te brengen getuige de 34-19 eindstand. De ruststand was 18-9 in het voordeel van Volendam. OCI/Lions en Volendam gaan samen aan de leiding in de kampioenspoule met acht punten. Hurry Up staat derde met vijf punten. Quintus staat vooralsnog vierde met vier punten. Vanmiddag spelen E&O en EVO tegen elkaar. Komend weekend speelt Quintus thuis tegen OCI/Lions.

De reserves van Quintus verloren het laatste uitduel van het seizoen van TTL/Tachos. In Waalwijk bleek de thuisploeg te sterk: 27-21. Quintus staat met Venus/Nieuwegein gedeeld tiende op de ranglijst. Volgende week staat de laatste speelronde op het programma.

DIOS wist de laatste thuiswedstrijd te winnen van de reserves van Volendam. In de Ballonhal won DIOS met 29-28, de ruststand was 16-11 in hetvoordeel van de thuisploeg. DIOS speelt de nacompetitie voor promotie naar de eredivisie tegen TTL/Tachos, Loreal en DVC.

Regioklasse C

Westlandia boekte de elfde overwinning van het seizoen. In sporthal De Pijl werd het vierde team van Hercules met 36-31 verslagen. De Naaldwijkers leidden bij rust al ruim: 19-12. Westlandia blijft in de subtop meedraaien in deze klasse. Terry Zuyderwijk en Bart de Snaijer waren volgens trainer/coach Vincent Obbens de uitblinkers van de ploeg.

Eredivsie

Quintus behaalde de eerste overwinning in de kampioenspoule. Hekkensluiter Kwebbel/E&O werd in de Van der Voorthal verslagen. De Heulse ploeg had bij rust een voorsprong van vier doelpunten: 13-9. Na rust gin het gaspedaal open bij de Heulse ploeg en dat leidde tot een 32-17 overwinning. Jantien Zwinkels en Dorien van Wissen scoorden de meeste doelpunten: 6. Bij E&O was Karin Veltrop met vier doelpunten het meest trefzeker. Quintus staat gedeeld derde met VOC beide ploegen hebben zes punten achterstand op SEW dat tweede staat. Koploper Dalfsen heeft één punt voorsprong. Komend weekend speelt Quintus uit bij VOC.

De reserves van Quintus hebben de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De Heulse dames wonnen in de Van der Voorthal met 29-24 van Internos. Het verschil van vijf punten was bij rust ook al bereikt: 14-9. Quintus staat samen met Eurotech/BEVO op een gedeelde vierde plaats.

Hoofdklasse

Westlandia blijft lijstaanvoerder. De Naaldwijkse dames wonnen in eigen hal de topper tegen Hendiks Graszoden/Leudal. Beide ploegen hielden zich na de eerste 30 minuten in balans: 10-10. Pas in de tweede helft wist Westlandia een klein gaatje te slaan dat leidde tot de 24-22 overwinning. Stefanie Vollebregt scoorde de meeste treffers: 6.

Verburch blijft in het spoor van Westlandia. De Poeldijkse ploeg won in de Jan van der Valkhal met 29-15 van Marsna. Deze ruime marge kon pas na rust worden gemaakt aangezien de ruststand 12-10 was in het voordeel van de thuisploeg. Verburch speelde een collectief sterke wedstrijd waarin iedere veldspeelster tot scoren kon komen.

Komend weekend kan de strijd om het kampioenschap beslist worden. Westlandia gaat op bezoek in Scheidam bij TGT/Ventura en In Breda ontmoet Verburch United Breda.

Regioklasse D

VELO liep in het laatste thuisduel tegen het eerste puntverlies aan van de competitie. Na 19 overwinningen op rij snoepte Havas, nummer drie op de ranglijst, in Wateringen een punt af bij de kersverse kampioen. VELO leidde na de eerste 30 minuten met 15-12. Na de pauze knokte Havas zich naar een 22-22 gelijkspel. Sabrina van der Goes scoorde de meeste doelpunten voor VELO.