Archief

Zaterdagvoetbal: laatste Monsterse derby blijft onbeslist

De allerlaatste wedstrijd tussen Monster en Polanen is zaterdagmiddag geeïndigd in een bloedeloze 0-0. Beide ploegen schieten daar niets mee op. Volgend seizoen zullen de clubs doorgaan als één SC Monster.

In deze competitieronde waren er maar liefst vier Westlandse spelers die een hattrick op hun naam schreven. Jules Maring van KMD, Brandon van den Berg van Westlandia en Honselersdijker Leon de Brabander scoorden drie keer. Bas Hogervorst kwam zelfs vier keer tot scoren. Daarmee maakte hij de helft van de acht doelpunten van Verbrurch.

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis stuntte bij Kozakken Boys door bij de gedeeld koploper de overwinning te pakken. Matchwinner voor de tricolors werd Cezer Bozkurt. Excelsior Maassluis won met 1-0 en blijft door de zege meedoen om winst in de derde periode. Nacompetitie kan alleen gehaald worden door winst van de derde periode.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande dolf het onderspit in Bergschenhoek. BVCB bleek met 1-0 te sterk. Ondanks de nederlaag blijft FC 's-Gravenzande kans maken om nacompetitie hetzij via de stand op de ranglijst hetzij via winst van de derde periode.

Tweede klasse C

Lyra behaalde een belangrijke overwinning om weg te komen uit de onderste regionen. Op eigen veld won De Lierse ploeg met 1-0 van hekkensluiter Roodenburg. MVV'27 voelt de hete adem van Lyra in haar nek. De Maaslandse ploeg verloor nipt van Zevenhoven. MVV'27 stond na de eerste helft met 3-0 achter, maar kon na een inhaalrace de gelijkmaker niet scoren: 2-3. HVC'10 won de subtopper tegen DSVP. Het werd in Hoek van Holland een doelpuntrijke wedstrijd: 4-3.

Tweede klasse D

VDL behaalde in de kelder van haar klasse een welverdiende overwinning op 's-Gravendeel. VDL won met 2-0 en staat nu boven de streep. In deze klasse strijden de onderste zeven plogen om lijfsbehoud.

Derde klasse B

Naaldwijk is twee punten uitgelopen op concurrent Monster. De koploper won in en tegen Leiden met 3-0 en zag tot genoegen Monster en Polanen de punten delen. De Voorsprong van Naaldwijk op Monster bedraagt nu vijf punten. KMD consolideerde haar derde plaats door een overwinning op Leiden. Westlandia haalde na de oorwassing tegen Naaldwijk nu zelf hard uit tegen subtopper SEV. Op sportpark De Hoge Bomen werd het 5-0 voor de thuisploeg.

Derde klasse C

Honselersdijk en Lombardijen geven elkaar niets toe in de strijd om de titel. Beide ploegen wisten weer tot winst te komen. Honselersdijk won bij Cion met 4-0. Lombardijen had het lastiger tegen hekkensluiter VVK maar won wel. Maasdijk blijft in de gevarenzone zitten. VVOR bleek met 2-0 te sterk. Maasdijk staat nu elfde. MSV'71 blijft meedraaien in de subtop ondanks het verlies tegen Victoria'04.

Vierde klasse D

Verburch haalde in en tegen Wassenaar flink uit. Het werd maar lieft 8-1. Voor de Poeldijkers. Verburch blijft meedoen om nacompetitie.

De karakteristieken:

Kozakken Boys - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)

Cezer Bozkurt

BVCB - FC 's Gravenzande (1-0)

Lyra - Roodenburg 1-0 (0-0)

Bob Zwinkels

MVV'27 - Zevenhoven 2-3 (0-3)

Bram Jansen, Mark Akkerman



HVC'10 - DSVP 4-3 (3-2)

Stefan van der Mark (2), Remco Koornhof, Jeroen Rensen

's-Gravendeel-VDL 0-2

KMD - Loosduinen 5-1 (3-0)

Jules Maring (3), Bas Koene, Jesse de Waard

Bijz: Maring (KMD) mist penlty, Rood: Van den Berg (Loosduinen)

Monster - Polanen 0-0

Leiden - Naaldwijk 0-3 (0-0)

Maik Kuivenhoven (2), Hans Bergwerff

Westlandia - SEV 5-0 (3-0)

Glenn van der Weerd, Brandon van den Berg (3), Bas Wesseling

CION - Honselersdijk 0-4 (0-2)

Leon de Brabander (3), Mourad Naïmi

VVOR - Maasdijk 2-0 (1-0)

Victoria'04 - MSV'71 2-0 (2-0)

Wassenaar - Verburch 1-8 (0-4)

Bas Hogervorst (4), Jim van Koppen, Melvin van der Zeijden (2), Joey van Leeuwen