Archief

Politie waarschuwt voor autokrakers

Politie Haaglanden heeft vorige week op diverse plaatsen in de regio acties gehouden die in het teken stonden van auto-inbraakpreventie. Nogal wat auto's bleken niet op slot te staan, vaak bleek de afdruk van de navigatiehouder op de voorruit te staan of lagen er waardevolle spullen in het zicht.

Alle auto's werden voorzien van een informatiepakket. Autobezitters die het autokrakers wel erg gemakkelijk maken, kregen tips om te voorkomen dat hun auto doelwit werd. Eigenaren die hun zaakjes prima op orde hadden, kregen een compliment en informatie over de actie.

In de wijk Essellanden in Wateringen bekeken agenten samen met twee mensen van het buurtpreventieteam 300 auto's. Niet voor niets, want ongeveer 15 voertuigen zouden het kwaadwillenden wel erg gemakkelijk hebben gemaakt.

In 's-Gravenzande werden geparkeerde auto's gecontroleerd in de Tourmalijn, Cederstraat, Vlierboompad, de Iepstraat, de Spinel, Saffierstraat, de Smaragd en Wegedorppad. Hier moesten de eigenaren van 27 voertuigen worden gewaarschuwd.