Archief

Paprika op postzegel

Er is nu ook een postzegel met daarop een afbeelding van paprika's. Het is de vijfde zegel in de serie 'Westlands Mooiste', die is ontwikkeld door de Postzegelvereniging Monster. Eerder al verschenen chrysanten, druiven, orchideeën en tomaatjes op een postzegel.

De komst van de nieuwe postzegel is het resultaat van een samenwerking van de Monsterse vereniging en de Stuurgroep Promotie Oranje Paprika. De introductie vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in kwekerij Zwingrow te Honselersdijk.

De voorzitter van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegel Verzamelaars, Cor Oppelaar, roemde de inzet van de afdeling Monster en meldde dat de serie 'Westlands Mooiste' de hele wereld over gaat. Daarna stuurde burgemeester Van der Tak door een druk op de knop via www.postzegelblog.nl het nieuws van de lancering van de Oranje Paprikapostzegel de wereld in.

Alle tuinbouw-postzegels zijn per vel en op rol (zelfklevend) uitsluitend bij Postzegelvereniging Monster te koop. Onder meer tijdens 'Kom in de Kas 2012' zal de vereniging de relatie tussen de filatelie en de tuinbouw duidelijk in beeld brengen.