Archief

Van der Tak slaat alarm over puberseks

In het Westland is niet alleen sprake van enkele gevallen waarin zogeheten loverboys een rol spelen, er is ook sprake van nonchalant seksueel gedrag op zeer jonge leeftijd. Burgemeester Van de Tak heeft hierover de noodklok geluid.

Diverse signalen bij scholen en politie wijzen er op dat zeer jonge pubers zich al bezighouden met seksueel risicogedrag. Het betreft hier jongeren van 12, 13 jaar die al sexueel actief zijn en daarbij verontrustend gedrag vertonen.

Het schoolmaatschappelijk werk (Stichting Jeugdformaat) heeft aandacht gevraagd voor deze problematiek, omdat diverse scholen in Westland hebben aangegegeven hiermee te maken te hebben.

Het seksueel risicogedrag zou kunnen leiden tot seksueel misbruik met alle gevolgen van dien. Partners in jeugdzorg, scholen, politie en gemeente gaan daarom nader analyseren wat er precies speelt en wat het antwoord daar op is. Een speciaal ingestelde expertisegroep buigt zich over maatregelen om ouders en kinderen de juiste hulp te kunnen bieden. De verantwoordelijkheid van ouders wordt hierbij als uitgangspunt genomen.

Categorieen:
Westland Algemeen