Archief

Poeldijkers protesteren tegen bouwproject

Diverse bewoners van de Margrietlaan in Poeldijk zijn het niet eens met de plannen van woningbouwvereniging Arcade om in de Bloemenbuurt een appartementencomplex te bouwen aan de Dahliastraat. Dat bleek dinsdagavond tijdens een korte, extra commissievergadering van de gemeenteraad Westland, die geheel aan dit onderwerp was gewijd.

Volgens de plannen wordt het complex gebouwd op de plek waar ooit drielaags eengezinswoningen met puntdak stonden. Een rij bestaande huizen aan de Margrietstraat staat schuin op het ontworpen appartementengebouw. Op het meest dichtbijzijnde punt staat het complex op circa vijf meter afstand van het perceel van een van de Margrietstraat-bewoners.

Van de zes zienswijzen die zijn ingediend, zijn er tijdens de commissievergadering drie toegelicht. De betrokken bewoners vinden dat het complex met eveneens drie woonlagen te hoog is en dat het te dicht op de bestaande bouw zou komen. Daardoor zou het de privacy, lichtinval en groenvoorziening beperken.

Woningcorporatie Arcade heeft met enige regelmaat contact gehad met de bewoners over de plannen. Ze wijst er op, dat ze binnen de grenzen van het bestemmingsplan handelt.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen