Archief

Maassluizers meer betrekken bij veiligheid

Het meer betrekken van burgers bij de openbare veiligheid wordt dit jaar in Maassluis een speerpunt voor zowel de politie als de gemeente. Communicatie was dan ook het sleutelwoord tijdens de dinsdag gehouden thema-avond in de gemeenteraad over het veiligheidsbeleid in de stad.



In Maassluis gaat komende maand Burgernet van start en begint de eerste wijkagent met twitteren. Met deze moderne middelen van communicatie worden met name de jongeren bereikt. Wijkteamchef René Schouten gaf desgevraagd aan, dat de wijkagenten ook senioren actief gaan aansporen zich aan te melden bij Burgernet.



Ook de terugkoppeling van informatie vanuit de politie is een aandachtspunt. Waarnemend districtschef Sjoerd Top gaf aan, dat dit bij zowel Twitter als Burgernet makkelijk is, maar dat ook bij het bellen van het 0900-nummer bijgehouden wordt hoe het proces verloopt. Daarnaast zullen burgers volgens hem na een aangifte altijd op de hoogte worden gehouden over het verloop van een zaak, ook als blijkt dat er geen mankracht of middelen zijn om deze op te lossen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen