Archief

Vrouw in scootmobiel beroofd van ketting

Een 57-jarige vrouw in een scootmobiel is maandag op de Zwarte Zee in Maassluis slachtoffer geworden van een babbeltruc, waarbij haar ketting is gestolen. De vrouw is waarschijnlijk niet het enige slachtoffer, dat te maken kreeg met de uitvoerder van deze babbeltruc.

De politie ontving de afgelopen dagen een aantal aangiftes van diefstal van een ketting. Zo werd ook een 76-jarige vrouw in Capelle aan den IJssel en een 77-jarige vrouw in Vlaardingen slachtoffer van dezelfde babbeltruc.

In de aangiftes werd steeds een vergelijkbare werkwijze beschreven. Een vrouw van ongeveer 1.60 cm lang, met een lange rok, opgestoken zwart haar en gouden tanden, vroeg aan de slachtoffers de weg naar een ziekenhuis, dokter of apotheek. Op het moment dat de slachtoffers haar op weg hielpen, hing zij als dank een ketting om hun nek.

Ondanks dat de slachtoffers bezwaar maakten, was de vrouw erg opdringerig. Uiteindelijk haalde de vrouw de ketting weer weg, maar nam niet de imitatieketting mee, maar de echte kettingen van de slachtoffers. Na de truc stapte zij in een klaarstaande auto en ging er vandoor.

Categorieen:
Maassluis Algemeen