Archief

Zaalkorfbal: degradatie Dijkvogels

Eerste klasse F

ODO is ontsnapt aan rechtstreekse degradatie uit haar klasse. De Maaslandse ploeg verloor dik van RWA met 24-12 en zag tot haar opluchting dat DES haar sportieve plicht deed tegen hekkensluiter Korbatjo. ODO is zevende geworden met maar één punt voorsprong op Korbatjo.

ODO speelt nu een beslissingsduel om lijfsbehoud tegen HKC, de nummer zeven uit de eerste klasse C. Deze wedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden.

Tweede klasse H

Dijkvogels is gedegradeerd naar de derde klasse. In de laatste competitieronde liet de Maasdijkse ploeg de unieke kans liggen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Dijkvogels had aan een overwinning tegen het reeds gedegradeerde Thor genoeg om veilig te zijn mede gezien het feit dat Vriendenschaar tegen kampioenskandidaat Pernix moest spelen.

In Harmelen liet Dijkvogels zich volledig verrassen tegen Thor dat in haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen haar sportieve plicht wilde vervullen. De Maasdijkse ploeg verloor met 16-11.

Tweede klasse I

Valto is in ieder geval als tweede geëindigd in haar klasse. In haar laatste thuiswedstrijd versloeg de Lierse ploeg concurrent Merwede met 14-10. De uitslag van de wedstrijd Swift tegen ONDO was ten tijde van dit schrijven niet bekend bij de redactie.

CKC Maassluis eindigde de merkwaardige competitie als derde. In haar laatste wedstrijd werd Ventura Sport gedeklasseerd met 20-4.