Handbal: VELO ongeslagen kampioen

Quintus heeft in de streekderby tegen Hellas een punt overgehouden. De Heulse formatie mocht niet verliezen om aansluiting te houden met de bovenste drie ploegen. Door het 28-28 gelijkspel lijkt een tweede plaats ver weg te zijn mede door de overwinning van Westfriesland/SEW op Succes Schoonmaak/VOC. De achterstand van Quintus op nummer twee SEW bedraagt na drie wedstrijden al zes punten.

Het gelijkspel tegen Hellas zal toch vreemd gesmaakt hebben voor de dames aangezien het begin van de wedstrijd niet goed was en de Heulse ploeg met 6-1 achter kwam. De achterstand was bij rust omgezet in een 16-12 voorsprong. Een matige tweede helft leidde tot het gelijkspel. In de reguliere competitie wist Quintus tweemaal te winnen van Hellas.

Hoofdklasse B

Westlandia en Verburch hebben beiden hun wedstrijd in de negentiende speelronde gewonnen. Westlandia won in Beek met 31-20 van BFC en blijft hierdoor lijstaanvoerder. De Naaldwijkse dames leidden bij rust met 16-6. Jenny van der Hoeven gooide acht keer raak en was hiermee de topscoorster van de ploeg.

Streekgenoot Verburch ging op bezoek in Amsterdam bij het derde team van Succes Schoonmaak/VOC. De hekkensluiter kreeg een 32-22 nederlaag te verwerken. De Poeldijkse ploeg stond na de eerste 3 minuten met 16-11 voor. Bij Verburch was Tessa van Zeijl met zeven treffers topscoorster.

Westlandia heeft met nog drie speelronden te gaan één punt voorsprong op United Breda. Verburch is derde met vier punten minder dan de streekgenoot. De Poeldijkers moeten nog inhalen tegen Gemini.

Regioklasse C

De reserves van Westlandia konden het middenmoot duel tegen HARO Rotterdam niet in winst omzetten. De Naaldwijksen verloren in Rotterdam met 23-18.

Het derde team van Quintus en de reserves van VELOzijn nog steeds in gevecht om degradatie te ontlopen. Quintus staat met nog drie speelronden te gaan drie punten voor op VELO. Quintus verloor van de reserves van Aalsmeer met 28-19. VELO boog in de kampioenswedstrijd van Hercues: 15-36.

Regioklasse D

VELO is ongeslagen kampioen geworden in haar klasse en promoveert naar één jaar weer terug naar de hoofdklasse. De Wateringse dames kregen de zege niet cadeau van de nummer twee van de ranglijst HVBS.

In Bunschoten Spakenburg werd HVBS met 23-21 verslagen. In een zenuwslopende wedstrijd kon VELO geen afstand nemen van de opponent getuige de 10-9 voorsprong bij rust voor de Wateringse dames. VELO bleef de minieme voorsprong behouden en behaalde toch de verdiende zege en het kampioenschap binnen. Bij de Wateringers waren Anita Spruit en Shirley Koremans het meest opschot.

VELO is als enige handbalploeg die op landelijk niveau ongeslagen kampioen is geworden. De Wateringers wonnen tot nu toe alle 19 wedstrijden.

Quintus is de nacompetitie in de kampioenspoule sterk begonnen. De Heulse ploeg versloeg angstgegner Palsgroep/E&O. In de reguliere competitie was twee keer verloren van de Drentse ploeg.

In de Van der Voorthal opende Quintus sterk en na 15 minuten was de stand 10-3. De bezoekers uit Emmen vochten zich terug in de wedstrijd en bij rust was de stand weer gelijk: 13-13. Een spannende tweede helft volgde waarin uiteindelijk Quintus terecht aan het langste eind trok. De Heulse ploeg won met 31-25. Roald Stuiver scoorde negen treffers en was daarmee topscorer bij Quintus.

De reserves van Quintus konden het in Eindhoven niet bolwerken tegen PSV. De Heulse ploeg moest spelers afstaan aan het eerste team, waardoor er een jonge ploeg op het veld stond. Hekkensluiter PSV won met 25-18 en behaalde hierdoor de derde overwinning van het seizoen.

DIOS leed in sporthal De Haamen in Beek de tiende nederlaag van het seizoen. De reserves van OCI/Lions waren met 22-20 te sterk. Na de eerste helft stond de ploeg uit Den Hoorn nog voor met 11-10. De Limburgers blijven door deze zege koploper. DIOS blijft zevende met 27 punten uit 24 wedstrijden.

Westlandia behaalde in Rotterdam de tiende zege van het seizoen. Snelwiek werd na een spannende wedstrijd met 32-26 verslagen. De Naaldwijkse ploeg stond bij rust met 16-15 achter. Westlandia handhaaft zich in de middenmoot van haar klasse en is nagenoeg veilig.