Archief

Zaterdagvoetbal: FC 's-Gravenzande wint van DSO

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis behaalde in Hendrik Ido Ambacht een gelijkspel tegen ASWH, de winnaar van de tweede periode. Door dit resultaat lijkt ASWH afgehaakt te zijn om de titelrace in de hoofdklasse B. Excelsior Maassluis blijft keurig vijfde op de ranglijst.

Eerste klasse B

In strijd om een ticket voor de nacompetitie deed FC 's-Gravenzande wat verwacht werd tegen DSO, namelijk tot winst komen. De laagvlieger uit Zoetermeer werd met 3-2 verslagen. De's-Gravenzandse equipe staat vijfde en heeft drie punten achterstand op de nummer 2 Alexandria'66.



Tweede klasse C

In deze klasse behaalde alleen MVV'27 punten en verraste daarmee koploper Valken'68. De Maaslandse ploeg won met 4-3 en pakte daarmee belangrijke punten om handhaving te realiseren. HVC'10 blameerde zich door de nederlaag tegen hekkensluiter Roodenburg (2-1). Lyra moest de meerdere erkennen in Forum Sport (2-0) waardoor de Lierse ploeg nog steeds in de gevarenzone bivakkeert.

Derde klasse B

In deze klasse blijven Monster en Naaldwijk elkaar niets toegeven in deze fase van de competitie. Naaldwijk maakte korte metten met buurman Westlandia en won met 6-0. Monster had het lastig tegen Die Haghe en won nipt met 2-1. KMD blijft de nummer drie van de ranglijst door een knappe 5-3 overwinning op Leiden. Sv Polanen herstelde zich van een zeer slechte reeks. Op eigen veld kreeg VCS klop: 6-0.

Derde klasse C

Lombardijen en Honselersdijk gaan uitmaken welke ploeg kampioen gaat worden. Lombardijen won van Zestienhoven en heeft één punt voorsprong op Honselersdijk dat met 3-1 won van Neptunus.Schiebroek. MSV'71 deed wat van haar verwacht werd tegen hekkensluiter VVK en won met 3-1. MSV'71 staat vierde op de ranglijst. Maasdijk behaalde een nuttige en ruime overwinning op CION. Dit was noodzakelijk omdat in de onderste regionen Rijnmond HS en IJVV de Zwervers punten pakten. Maasdijk blijft wel in de gevaren zone.

Karakteristieken

ASWH - Excelsior M
1-1 (0-0)

Xavier Brouwer

FC 's-Gravenzande - DSO 3-2 (2-1)

Michiel van den Berg, Rashidi Gilkes, Jasper van Dijk

Rood: Rashidi Gilkes

Valken '68 - MVV '27 3-4 (2-3)

Mark Akkerman, Arnout Katz, Milano van Naarden, Dennis Verbeek

Forum Sport - Lyra 2-0 (0-0)

Roodenburg - HVC '10 2-1 (0-1)

Michael van den Bos

VDL - Pernis 1-1 (0-0)

Rodney Remmerswaal

Leiden - KMD 3-5 (1-2)

Marco van der Helm, Jules Maring (2), Bas Koene, Jesse de Waard

Die Haghe - Monster 1-2 (0-1)

Marcel Tuit, Ruud Zuyderwijk

Naaldwijk - Westlandia 6-0 (3-0)

Joost Barendse, Jeroen Immerzeel, Frank van der Meer, Tim Kardol, eigen doelpunten van Frank Sosef en Roy Deijbel



Sv Polanen - VCS 6-1 (4-1)

Romke van Velden (2), Sven de Jong, Rens de Jonge (penalty), Erzin Korkmaz,Kees Hendriks

Honselersdijk - Neptunus/Schiebroek 3-1 (2-0)

Rico Kok, Azzedine El Khalifi, Morad Naimi

Maasdijk - CION 4-0 (0-0)

Jente van Staalduinen (2), Steven Olsthoorn(2)

MSV '71 - VVK 3-1 (0-0)

Kees Starmans (2), Kenan Muminovic