Archief

Tweede editie Teun van Vliet Classic

De tweede editie van de Teun van Vliet Classic wordt gehouden op zondag 29 april. Aan de vorig jaar gehouden eerste editie werd door circa 1.100 mensen deelgenomen op hun kinder-, stads- of wielrenfiets. Ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar hersentumoren werd een bedrag van 70.000 euro bijeengebracht.

De in Maasland opgegroeide Teun van Vliet reed in de Tour de France van 1988 drie dagen in het geel. Hij moest in 1990 abrupt stoppen met de wielersport, toen hij getroffen was door een chronische darmontsteking. In 2001 kreeg hij daar een hersentumor overheen, waarvan hij herstelde. Eind 2006 werd er opnieuw een kwaadaardige hersentumor vastgesteld, waarvoor hij begin 2007 werd behandeld.

Tot op de dag van vandaag gaan alledaagse dingen als praten en fietsen hem moeizaam af. Het fietsen van 50 kilometer tijdens de eerste editie van de Teun van Vliet Classic was in alle opzichten een grote overwinning. Ook nu is Teun weer in training om op 29 april fietsend van de partij te zijn, samen met andere roemruchte leden van de legendarische Panasonic wielerploeg. De organisatie is wederom in handen van stichting Topsport for Life.

De tweede editie van de Teun van Vliet Classic kent afstanden vanaf 25 kilometer. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis meedoen. De meer sportieve fietsers kunnen kiezen uit afstanden van 50, 100 en 120 kilometer op de weg. Inschrijven kan via de website www.teunvanvlietclassic.nl. Iedere deelnemer krijgt een profielpagina waarmee hij geld kan werven.

De meeste afstanden kennen het terrein van Rainbow aan de Poortcamp 9 in De Lier als startlocatie. Alleen de tocht van 100 kilometer vertrekt vanuit de woonplaats van Teun, Baarle-Nassau in Noord-Brabant. Vanaf 9.00 uur wordt er gestart. De finish is voor alle rijders op het terrein van Rainbow.

Categorieen:
De Lier Maasland Algemeen