Archief

Reukema: geen verkeersdrukte tijdens Olympisch Spelen

Hoek van Holland verwacht geen extra verkeersdrukte van passagiers die tijdens de Olympische Spelen met de Stena Line de overtocht maken naar Engeland. Dit zei deelraadsvoorzitter Reukema desgevraagd op WOS Radio, naar aanleiding van schriftelijke vragen van de PvdA-fractie in de Hoekse deelraad.

Tussen Stena Line en de deelgemeente is er regelmatig overleg. De veerdienst heeft tijdens deze gesprekken laten weten, dat ze geen extra schip inzet en dus ook niet meer passagiers verwacht dan normaal. Daarnaast zijn de tickets voor de veerdienst vaak gekoppeld aan een treinkaartje, waardoor er ook geen problemen qua verkeersdrukte worden voorzien.



Mocht Stena Line toch meer passagiers krijgen en de temperatuur ook nog eens oploopt, waardoor er meer badgasten naar Hoek van Holland komen, dan beschikt de deelgemeente over de zogeheten 25 graden-regeling. Deze houdt in, dat Hoek van Holland kan beschikken over bijvoorbeeld meer agenten en verkeersregelaars, die de eventuele drukte in goede banen kunnen leiden.