Archief

Zes ton voor onderhoud Westlands kunstgras

De gemeente Westland gaat de komende maanden onderhoud plegen bij vijf kunstgrasvelden van verschillende sportverenigingen. Dat heeft de gemeente vrijdag laten weten. Het gaat om velden van de voetbalverenigingen SV Polanen, FC 's-Gravenzande, Westlandia, VELO en korfbalvereniging CKV Valto in de Lier.

De velden in 's-Gravenzande, Naaldwijk en Wateringen zullen worden gerenoveerd. Bij Valto en Polanen zullen de toplagen van de kunstgrasvelden worden vervangen. Voor het veld van Polanen wil men gebruik gaan maken van duurzame materialen. Zo komt er instrooirubber dat bij een volgende renovatie hergebruikt kan worden. Tevens zal het kunstgrasveld gerecycled kunnen worden wanneer deze wordt afgevoerd.

Met de kwaliteitsslag is een totale investering van 600.000 euro gemoeid en dat is volgens wethouder Jan Bogaard hard nodig. "Levendige en leefbare kernen zijn belangrijk voor het Westland. Ook sportverenigingen spelen hier een belangrijke rol in. Daar blijven we, ondanks de zorgelijke financiële situatie, in investeren. Op die manier kunnen Westlanders blijven sporten op de prachtige en kwalitatief goede sportparken die er zijn," benadrukt Bogaard.