Archief

Verkoop Duckrace van start

De verkoop voor de Duckrace is donderdagavond van start gegaan. Burgemeester Van der Tak van Westland heeft symbolisch de eerste badeend in ontvangst genomen. De opbrengst van de race is bestemd voor de projecten van Wim van den Burg in Kenia. Met het geld worden een eetzaal, keuken en waterput bij een school voor weeskinderen gebouwd.

Op 15 april worden er 5.000 eendjes te water gelaten bij Party- en Waterskicenter De Wollebrand. De eendjes die als eerste de streep over komen, bezorgen hun sponsors prijzen. In de race worden de eendjes geholpen door de brandweer, die zorgt voor stromend water.

Circa 100 van de eendjes zijn 'Big Ducks', die gesponsord worden door het bedrijfsleven. Bij hun race gaat het er niet alleen om welke eend de snelste is, maar ook welke het mooist versierd is. De sponsoren schenken namelijk een grote eend aan een school of vereniging, die de eend op hun beurt versieren.

Deze actie is een initiatief van de Ladies' Circle Westland en de Ronde Tafel Westland. Meer informatie over de Duckrace is te vinden op www.duckracewestland.nl.

Categorieen:
Westland Algemeen