Archief

'Verburch dicht bij KNVB-ster'

Het niveau van de jeugdopleiding van voetbalvereniging Verburch komt dicht bij een opleidingsster. Dat is de conclusie van een onderzoek dat Frank Oudheusden van de Hogeschool Rotterdam bij de club deed.

Oudheusden onderzocht via een speciaal certificeringssysteem van de KNVB wat Verburch kan verbeteren aan de jeugdopleiding. "Dat wij met onze jeugdopleiding een prima niveau hebben, is een mooie conclusie," laat bestuurslid Theo van den Berg van Jeugd en Opleidingen weten.

Normaal gesproken kunnen betaald voetbalclubs en amateurverenigingen vrijwillig een certificaat aanvragen. Een onafhankelijk bureau brengt vervolgens via het certificeringsysteem de kwaliteit van de jeugdopleiding in kaart. Het bureau doet dat via 83 meetbare aspecten. Al deze aspecten zijn onder te verdelen in opleiding, scouting, visie, ondersteuning en resultaat. De uiteindelijke score die er uit komt, zal bepalen hoeveel sterren een dergelijke jeugdopleiding krijgt.

Maar ondanks de conclusie van Oudheusden loopt men bij de club nog niet warm voor een KNVB-ster. "Het gaat ons niet zozeer om die ster, want het behalen daarvan neemt behoorlijke certificeringskosten met zich mee," reageert Van den Berg.

Het bestuurslid geeft verder aan dat de club door het onderzoek meer inzicht heeft gekregen in de punten waar de club zich zou kunnen verbeteren en hoe men de zaken beter zou kunnen structureren en organiseren.

Categorieen:
Algemeen