Archief

Meer metingen bij Monstersche Sluis nodig

Er zullen ook in de zomer nog metingen moeten worden uitgevoerd om met meer zekerheid te kunnen vaststellen, dat heropening van de Monstersche Sluis in Maassluis geen slechte invloed zal hebben op het achterliggende boezemwater. Dat stelde onderzoeker Joris de Vos donderdag bij de aanbieding van zijn rapport aan burgemeester Koos Karssen en loco dijkgraaf Adri Bom van het Hoogheemraadschap van Delfland.

In een reactie onderschreef Bom, dat meer onderzoek nodig is. Zij zegde toe, dat net zoals bij dit onderzoek het hoogheemraadschap zal blijven meewerken en documenten en rekenmodules beschikbaar zal te stellen.

Het is de Stichting de Monstersche Sluis die, onder meer door fondsenwerving, ijvert voor heropening van deze sluis, die in 1972 buiten gebruik werd gesteld. Er zal binnenkort een bestek worden aangevraagd bij een aannemer om te bekijken wat voor werkzaamheden er nodig zijn en wat de kosten precies zullen zijn. De stichting hoopt nog altijd de sluis voor het 400-jarig bestaan van Maassluis in 2014 te heropenen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen