Archief

Verdilaan favoriete locatie gemeentehuis

Het voormalige Rabokantoor aan de Verdilaan in Naaldwijk lijkt de kern te moeten worden van de nieuwe huisvesting van de gemeentelijke organisatie van Westland. Dat is de grootste gemene deler van de visies die de negen raadsfracties woensdagavond bekend maakten aan wethouder Bogaard, die deze huisvesting in zijn portefeuille heeft.

In elk geval willen vrijwel alle fracties, dat een nieuw gemeentehuis op eigen grond wordt gebouwd en zeker niet ten koste mag gaan van duurzaam glastuinbouwgebied, waarbij ook de voorbeeldfunctie van de gemeente werd genoemd.

Het voormalige Rabopand kan mogelijk worden getransformeerd tot één integraal gemeentehuis, maar de rol kan ook beperkt blijven tot die van stadskantoor voor de ambtenaren, met bijvoorbeeld handhaving voor de overige functies van de locatie 's-Gravenzande en/of het bestaande gemeentehuis aan de Stokdijkkade.

Van de drie coalitiepartijen wil de fractie van het CDA graag dat ook de mogelijkheid van nieuwbouw op met name de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg in Naaldwijk wordt onderzocht. Zij kreeg op dit punt bijval van de ChristenUnie-SGP en eigenlijk ook van Progressief Westland, die liever het centrum van Naaldwijk mijdt.

Wethouder Bogaard wil in afstemming met het college van B en W zo snel mogelijk een uitgewerkt procesvoorstel bij de gemeenteraad indienen. Een termijn wilde hij niet noemen, "want als je iets toezegt, moet je het ook waar kunnen maken". Wel is hij van plan in de tussentijd zo veel mogelijk informatie naar de raad te sturen naar aanleiding van gebleken interpretatieverschillen van allerlei berekeningen.