Archief

Raadslid Otto breekt lans voor skatejeugd

Raadslid Dylan Otto van Gemeentebelang Westland heeft maandag tijdens een commissievergadering de principiƫle vraag aan de orde gesteld, hoe belangen van individuele burgers moeten worden afgewogen tegen de belangen van groepen burgers. Aanleiding vormde het uitblijven van een nieuwe skatebaan voor de jeugd in Monster.

In antwoord op een vraag van het CDA-raadslid Jan van Rossum stelde wethouder Meijer, dat er in Monster zes locaties bekeken zijn, maar dat er bij geen enkele daarvan voldoende draagvlak onder de omwonenden bestaat. Otto merkte vervolgens op, dat er een locatie bij zit waarbij door slechts een persoon ("die niet eens vlakbij woont") bezwaar is gemaakt. Hij vindt dit een wanverhouding ten opzichte van het belang van de groep Monsterse jongeren die in hun dorp willen skaten.

Overigens krijgt de oorspronkelijk voor Monster bestemde nieuwe skatebaan, die al was besteld, nu een andere bestemming. De baan gaat namelijk dienen als vervanging van de huidige baan in het Zandeveldtpark in 's-Gravenzande. De Monsterse skaters weten hiervan en hebben er enigszins vrede mee. Als er uiteindelijk toch een locatie in Monster beschikbaar komt, zal wethouder Meijer met een investeringsverzoek naar de gemeenteraad moeten.