Archief

Gemeenteraad Maassluis steunt cultuurhuis

De gemeenteraad van Maassluis heeft een motie aangenomen, waarin het college van B en W wordt verzocht om met de initiatiefnemers van een te stichten cultuurhuis te zoeken naar oplossingen en deze verder uit te werken. Dit ondanks de opvattting van het college, dat het initiatief bij de burgers moet blijven liggen, omdat de gemeente weinig financiƫle middelen en mankracht heeft om het plan vanuit de gemeente te realiseren.

Het college stond in eerste instantie niet positief tegenover de motie, met name omdat in de oorspronkelijk tekst werd gevraagd om samen met de initiatiefnemers te zoeken naar creatieve oplossingen om het cultuurhuis te realiseren. Dit aspect werd aangepast. Het college hoeft de initiatiefnemers niet te helpen met het realiseren, maar met het "verder uitwerken" van de plannen. Hierdoor ontstaan er minder verwachtingen richting de gemeente, wat de intentie achter het verzet van het college was.

Daarnaast had het college problemen met de formulering dat het een voorstel tot oprichting van het cultuurhuis aan de gemeenteraad moet voorleggen, wanneer er sprake is van een financieel onderbouwd plan. Het college zag graag dat dit werd veranderd in "een solide plan". Maar dat werd niet geaccepteerd door de PvdA, een van de indieners van de motie, omdat de strekking op hetzelfde neerkomt.

Met het aannemen van de motie kon de gemeenteraad rekenen op applaus vanaf de drukbezette publiekstribune. Daar zaten onder meer de initiatiefnemers van het cultuurhuis, dat gehuisvest zou moeten worden in het zogenoemde Sanofipand.

Categorieen:
Maassluis Algemeen