Archief

Scouting doet recordpoging BigBag-springen

De Scouting van Poeldijk doet binnenkort een poging om in het Guinness World Records Book vermeld te worden. Dat wil ze bereiken met een recordpoging bigbag springen op zaterdag 14 april. Bigbag-springen is vergelijkbaar met zaklopen, met als verschil dat er niet één, maar vier personen in een zak staan.

De scouting wil honderd teams tegelijkertijd een afstand van 20 meter laten overbruggen. Het aantal teams dat dit binnen 5 minuten lukt, telt mee voor de recordpoging.

De recordpoging wordt gedaan ter gelegenheid van de bouw van het nieuwe clubhuis. Doel is om daar geld voor op te halen. Het evenement op 14 april is daarom toepasselijk het Nieuwbouw Megaspektakel genoemd.

Inmiddels heeft de Scouting via via al een sponsor gevonden in het Nederweertse bedrijf Multifeed. Dit bedrijf wilde juist een nieuw soort bigbag op de markt brengen, die ook voor de recordpoging zullen worden gebruikt. Hoe de zakken het doen met bigbag-springen, is nog niet bekend: zij zullen binnenkort aan de scouting geleverd worden.

Opgeven voor het evenement kan via bigbaglopen@scoutingpoeldijk.nl. Meer informatie is te vinden op www.scoutingpoeldijk.nl.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen