Archief

Maassluise jongeren aangehouden voor mishandelingen

De politie heeft in Maassluis vier jongeren aangehouden die in december jl. verantwoordelijk waren voor meerdere straatroven, mishandelingen en bedreigingen in het centrum van de stad. De vier verdachten zijn alle minderjarig (14, 14, 15 en 16 jaar oud) en inwoners van Maassluis.

De recherche kwam de jongeren op het spoor door de combinatie van informatie van wijkagenten, contact met scholen in de omgeving en onderzoek op sociale media.

In totaal nam de politie tien aangiften in behandeling. Mogelijk ligt het aantal incidenten hoger. Tijdens het onderzoek gaven slachtoffers aan, dat zij bang waren geweest om naar de politie toe te stappen vanwege het intimiderende en dominante gedrag van de verdachten.

Eén 14-jarige verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Zijn voorlopige hechtenis is op 22 februari met 30 dagen verlengd. De overige drie verdachten zijn na aanhouding en verhoor weer vrijgelaten, maar mogen geen contact opnemen met de slachtoffers. Als een van hen toch contact opneemt met één van de slachtoffers, kan hij opnieuw worden aangehouden.

De vier moeten zich in april verantwoorden voor de kinderrechter.

Categorieen:
Maassluis Algemeen