Archief

Knippenberg Memorial start in Naaldwijk

De tweejaarlijkse Jan Knippenberg Memorial, die in het komende paasweekeinde wordt gehouden, gaat voor het eerst van start in Naaldwijk. Via Maassluis gaan de hardlopers richting Hoek van Holland om vervolgens over het strand naar Den Helder te rennen.

Deze bijzondere strandloop - over 100 Engelse mijlen - is vernoemd naar ultraloper en schrijver Jan Knippenberg, die in 1995 overleed aan longkanker. De in Hoek van Holland opgegroeide Knippenberg heeft onder meer een solorun vanaf zijn geboorteplaats naar het Zweedse Stockholm volbracht, een afstand van 1.600 kilometer.

De Knippenberg Memorial bestaat uit drie onderdelen: de 100 mijl solo, de 50 mijl solo en de estafette. De 100 mijl solo en de estafette starten bij Olympus '70 in Naaldwijk op Goede Vrijdag 6 april om 22.00 uur. De finish is zaterdagmiddag bij Tennisclub Topspin in Den Helder.

Zowel de 100 mijl als de 50 mijl zijn officiële wedstrijden van de Atletiekunie. Aanmelding voor de langste afstand, van omgerekend 161 km, is in principe alleen mogelijk voor lopers die eerder een 100 km-wedstrijd binnen 9.30 uur hebben afgelegd.

Er staan in Naaldwijk circa 25 individuele lopers (onder wie drie vrouwen) aan de start. Onder hen is ook Monsternaar Rut Zoutman, die in 2002 winnaar van de Knippenberg Memorial werd.