Archief

Hockeyvereniging Westland wil rol tijdens WK

Hockeyvereniging Westland wil tijdens het WK Hockey 2014 één van de complexen worden waar landen hun trainingen kunnen afwerken. Dat heeft bestuurslid Fred Weverling maandag laten weten.

De organisatie van het toernooi, dat van 2 tot en met 15 juni 2014 in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag plaatsvindt, is nog op zoek naar clubs in de regio die hun complex beschikbaar willen stellen. Een voorwaarde is wel, dat de verenigingen dan beschikken over een waterveld.

"Wij hebben op dit moment nog een zandveld, maar wij willen graag een waterveld. Alleen op die manier kunnen wij één van de gastheren worden," laat Weverling weten. "We hebben een verzoek bij de gemeente ingediend om ons daarin financieel tegemoet te komen."

In 2009 heeft de gemeente Westland al eens onderzoek laten doen naar de staat van de kunstgrasvelden van HV Westland. Dit werd gedaan naar aanleiding van een verzoek van de vereniging aan de gemeente om beide velden over te nemen. De conclusie van dat onderzoek was toen, dat het in 2011 of in 2012 noodzakelijk werd om deze velden te vervangen. "Maar ik heb hierover tot op heden verder niets meer van gehoord," aldus Weverling.

Categorieen:
Westland Algemeen