Archief

College bespreekt gymzaal Boemerang

Het Westlandse college van B en W gaat kijken of De Boemerang in Naaldwijk, een school voor speciaal basisonderwijs, toch een nieuwe gymzaal in de directe nabijheid kan krijgen. Dat heeft wethouder De Goeij maandagavond toegezegd tijdens een commissievergadering.

Eind vorige week stelde GemeenteBelang Westland vragen, omdat deze raadsfractie verbaasd was dat de school, tegen eerdere berichten in, geen nieuwe gymzaal zou krijgen. De fractie stelde, dat er beloften waren gedaan dat er een nieuwe gymzaal in de buurt van de school zou komen, op het terrein waar de voormalige Bernadetteschool stond.

In plaats daarvan kreeg De Boemerang sporthal de Pijl toegewezen. De wandeling die daarvoor gemaakt moet worden met kinderen met een gedragsstoornis, is volgens de school onverantwoord. Bovendien zou De Pijl door de dunne scheidingswanden voor te grote geluidsprikkels zorgen voor de kinderen.

De Goeij wijst erop dat volgens verordeningen is bepaald, dat wanneer er tijd in de sporthal vrijkomt, het gebruik hiervan voorrang krijgt boven nieuwbouw. Dat was het geval met De Pijl, omdat er bij nieuwbouw van scholen in Naaldwijk, veelal een eigen gymzaal werd gerealiseerd.