Archief

Nog veel vragen over Westlands Kunstcentrum

De Westlandse gemeenteraad is nog niet gewonnen voor een centrum voor de kunsten. Tijdens een commissievergadering van maandagavond werd er een waslijst aan vragen over gesteld. Meerdere raadsleden zeiden het gevoel te hebben dat de plannen nog te prematuur zijn om er voor of tegen te stemmen. Zo werd er veelvuldig gevraagd naar de financiƫle haalbaarheid van de plannen.

Afgelopen maand bleek dat Dario Fo, Muziekschool Westland en Westlandtheater De Naald de drie beoogde fusiepartners zijn om het centrum te realiseren. Aan de raad werd toen een rapport voorgelegd waarin de functies van dit centrum worden omschreven.

Een van de punten van aandacht gold de rol die de gemeente nog speelt, als het de bedoeling is dat WestlandTheater De Naald verzelfstandigt. Verder kwam als vraag naar voren, in hoeverre Westlanders behoefte hebben aan zo'n centrum.

Tijdens de raadsvergadering van 20 maart wordt het onderwerp opnieuw behandeld. Dan moet duidelijk worden of de raad toekomst ziet in een centrum met de in het rapport genoemde functies.

Categorieen:
Westland Algemeen