Archief

Maneges treffen maatregelen tegen rhinovirus

Verschillende maneges in de regio geven gehoor aan de oproep van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie om geen risico's te nemen vanwege de uitbraak van het rhinovirus. Tot op heden zijn er landelijk drie locaties bekend waar het virus is vastgesteld.

Hoewel er nog geen paarden in de regio zijn getroffen door het virus, nemen de maneges het zekere voor het onzekere. Dat betekent dat er, zoals bijvoorbeeld op de manege van IJsbrand Chardon in Den Hoorn, geen paarden van- en op het terrein worden gelaten. Ook wordt er toegezien op strenge hygiëne van bezoekers die andere maneges hebben bezocht.

Ook Ton Smits van het Hippisch Centrum Westland benadrukt dat er voorzichtigheid is geboden. Hij wijst er bovendien op dat er veel kleinere stallen in het Westland staan, waarvan de paarden soms niet zijn ingeënt. Hij hoopt dat ook de eigenaren van die paarden hun dieren op eigen terrein houden.

Als gevolg van het virus werden dit weekend wedstrijden afgelast. Wanneer de competitie wordt hervat, is nog niet duidelijk. Eerst moet het virus stabiliseren. Daarna moet nog eens vier weken gewacht worden in verband met de incubatietijd.

Categorieen:
Westland Algemeen