Archief

CDA: Eis garanties bij Triangel-verhuizing

De raadsfractie van CDA-Westland vindt dat de gemeente keiharde garanties moet verlangen van zorginstelling Pieter van Foreest dat de verhuizing van bewoners van het Lierse verzorgingshuis Triangel tijdelijk is. Die verhuizing is nodig in verband met de voorgenomen nieuwbouw op de huidige locatie.

Bij veel inwoners uit De Lier zit de schrik van het Tramonta-debacle er nog goed in. En ook nu leeft er weer de vrees dat er een gebouw wordt gesloopt en dat er jaren gewacht moet worden op nieuwbouw, aldus het CDA.

Bij Tramonta ging het om een in 2007 vastgesteld bouwplan, waarin onder meer nieuwbouw van de Triangel was voorzien. In 2008 bleek het niet realiseerbaar te zijn voor woningcorporatie Arcade. Daarna konden Arcade en Pieter van Foreest het niet eens worden over een alternatieve oplossing.

De CDA-fractie Westland vindt dat voordat de bewoners verhuizen de gemeente onder meer moet eisen, dat de financiering van de Triangel-nieuwbouw helemaal rond is. Verder moet de aanbesteding zijn afgerond, waarna een aannemer definitief opdracht heeft gekregen. De aannemer zal van tevoren een bouwplanning moeten overleggen, waarmee elke onduidelijkheid over het tijdstip van de oplevering en heropening wordt weggenomen.

Bovendien vindt het CDA, dat er duidelijkheid zal moeten zijn hoe het vervoer van lokale vrijwilligers naar Poeldijk wordt georganiseerd. Voor bewoners die bijvoorbeeld één keer per week naar De Lier willen om contacten te onderhouden, moet er een pendeldienst opgezet worden. Als aan al die voorwaarden is voldaan, kunnen de bewoners volgens de christendemocraten met een gerust hart verhuizen.