Archief

Zondagvoetbal: spanning stijgt per week in derde klasse C

In de hoofdklasse A heeft Westlandia streekgenoot DHC niet kunnen achterhalen op de ranglijst. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst blijft twee punten. Westlandia staat nu 12de met 17 punten uit 18 wedstrijden.

VELO slikte in de eerste klasse B het zevende verlies van het seizoen. In Schiedam bleek Excelsior'20 nipt te sterk voor de Wateringse formatie. VELO blijft tweede op de ranglijst en is nog steeds in de race voor nacompetitie.

De derde klasse C gaat zich opmaken voor een spannend slot voor wat betreft het kampioenschap. Koploper Schipluiden kwam in het duel tegen Wateringse Veld niet verder dan een gelijkspel (1-1), maar blijft desondanks eerste. Dorpsgenoot Den Hoorn kroop twee punten dichterbij door een duidelijke 8-1 overwinning op Hoekpolder. Het verschil tussen Schipluiden en Den Hoorn bedraagt na 17 wedstrijden twee punten. Mede-kampioenskandidaat VCS verloor bij Erasmus. VCS heeft één wedstrijd minder gespeeld en vier punten minder dan Schipluiden.

Quintus blijft koploper in de vierde klasse D. In Kwintsheul won de thuisploeg met maar liefst 9-1 van DRGS. Streekgenoot Naaldwijk verloor voor de dertiende keer deze competitie. Taurus was in Naaldwijk met 2-0 te sterk.



Karakteristieken

Westlandia - DHC 1-1 (1-1)

Marco van der Knaap

Excelsior'20 - VELO 3-2 (1-1)

Jeffrey Beukenholt, Tom Koene

Schipluiden - Wateringse Veld 1-1 (0-0)

Peter van Oijen

Den Hoorn - Hoekpolder 8-1 (3-0)

Sjoerds van Velsen (2), Donny van de Bos (4), Danny Slot, Michiel Draaisma

Naaldwijk - Taurus 0-2 (0-2)

Quintus - DRGS 9-1 (5-0)

Gino Zwirs (2), Patrick Krens (2), Eric Verbeek (3), Randy Dieke, eigen doelpunt