Archief

Handbal: weer nipt verlies dames Quintus

Dames

Eredivisie

Voor Quintus is de tweede plaats in de kampioensgroep voorlopig ver weg. De Heulse ploeg verloor voor de tweede keer op rij. Wederom moest Quintus de tegenstander de winst laten met miniem verschil. Westfriesland/SEW was in Noord-Holland met 22-21 te sterk. De Westlandse dames hadden bij rust een voorsprong van 12-10. Wil Quintus nog een rol van betekenis kunnen spelen dan dienen de volgende drie wedstrijden allen gewonnen te worden. Aanstaand weekend speelt Quintus de streekderby tegen Hellas in Den Haag.

Eerste divisie

De reserves van Quintus leden een fikse nederlaag tegen PSV. In Eindhoven verloren de Heulsen met 38-26. De ruststand was 16-12 in het voordeel van PSV.

Hoofdklasse B

Westlandia blijft koploper. De Naaldwijksen zijn in de winning mood. In Zoetermeer wist Westlandia voor de negende keer op rij tot winst te komen. Gemini werd met 31-20 verslagen. Concurrent om de titel United Breda ontsnapte bij BFC door nipt te winnen (19-18).

Verburch blijft in het spoor van Westlandia. In de Jan van der Valkhal speelde Verburch tegen mede-kampioenskandidaat TGT/Ventura. Het publiek kreeg een spannende wedstrijd et zien waarin Michelle van der Knaap in de slotseconden de winnende treffer binnen gooide: 20-19. De Poeldijkse keepsters, Evianne Brandon en Jolanda Barendse, waren in vorm en waren een plaag voor Ventura.

Regioklasse C

De reserves van VELO hebben nog vier wedstrijden om zich veilig te spelen. De nummer voorlaatst van de ranglijst won in eigen huis van Stompwijk'92 door een 22-14 zege. Hierdoor is het verschil tussen het derde team van Quintus, dat tiende staat, teruggelopen tot vijf punten.

Het derde team van Quintus incasserde de tiende nederlaag van het seizoen en zijn bezig met een vrije val op de ranglijst. In en tegen Heerle verloren de Heulse dames met 27-18.

De reserves van Westlandia leden een nipte nederlaag tegen ROAC. In Naaldwijk was de ruststand 2-9 in het voordeel van ROAC. Westlandia kwam knap terug in de tweede helft, echter het lukte de thuisploeg niet om een punt te pakken. ROAC won met 17-16.

Regioklasse D

VELO kan volgende week zaterdag in Spakenburg tegen HVBS bij winst de kampioensvlag hijsen. De Wateringse dames wonnen het duel tegen het tweede team van VZV met gemak. In Wateringen eindigde het duel in een 32-16 overwinning voor de thuisploeg. VELO heeft tot nu toe alle 18 wedstrijden gewonnen.

Heren

Eerste divisie

In de Ballonhal in Den Hoorn behaalde Hercules tegen DIOS een 28-14 zege. Door dit resultaat is Hercules kampioen van de eerste divisie. DIOS kan zich gaan voorbereiden op de naderende nacompetitie. DIOS staat nu zesde op ranglijst.

De reserves van Quintus speelden tegen een DVC een gelijkopgaande wedstrijd. In de Van der Voorthal eindigde het duel in 27-27. Quintus staat nu negende op de ranglijst.

Regioklasse C

De wedstrijd tussen Westlandia en Savosa ging niet door. Voor dit duel waren geen scheidsrechters beschikbaar.