Archief

Zaterdagvoetbal: sv Polanen is weg kwijt

Excelsior Maassluis wist in de Waterwegderby te winnen van Zwaluwen. Lang leek de wedstrijd uit te monden in een gelijkspel totdat in de slotfase de thuisploeg tweemaal toesloeg.

FC 's-Gravenzande had een vliegende start in Breukelen. In de tweede minuut opende Yuri Westhoff de score en lang leken de drie punten naar het Westland te gaan, echter vlak voor tijd scoorde degradatiekandidaat Breukelen de gelijkmaker.

In de tweede klasse C was weinig te juichen voor de regioploegen. MVV'27 startte goed maar zag na ruim een half uur Fred van Maaswaal met rood vertrekken. Dit leidde de nederlaag in voor MVV'27 tegen RAS (2-5). Lyra kon niets inbrengen tegen Haaglandia en verloor met 1-3. HVC'10 speelde gelijk tegen Forum Sport (2-2).

VDL speelde verdienstelijk gelijk tegen middenmotor Den Bommel. Het degradatiespook blijft om de hoek kijken voor de ploeg uit Maassluis.

In de derde klasse C blijft Monster in achtervolging op Naaldwijk. Beide ploegen behaalden een nipte overwinning. Naaldwijk blijft koploper met drie punten voorsprong op Monster. Westlandia keek tegen een 0-2 achterstand aan, knokte zich langszij opponent Leiden, echter in blessuretijd scoorde Leiden nog twee keer. Sv Polanen is de weg kwijt na de vierde nederlaag op rij. Nu bleek Houtwijk met 2-1 te sterk. KMD liet de punten liggen tegen Duindorp (1-2).

Honselersdijk behaalde in de derde klasse C een fraaie overwinning op Victoiria'04 (2-4). De ploeg kwam eerst 2-0 achter waarna de Oranjehemden de rug rechtte en vier keer op rij wisten te scoren. Maasdijk blijft in de onderste regionen na de nederlaag tegen Neptunus/Schiebroek. MSV'71 liet zich verrassen door laagvlieger Zestienhoven (1-2).

Verburch blijft meedoen om een nacompetitie ticket, dit kan door winst van een periode of via de competitie. In Den Haag werd met 2-1 gewonnen van VUC.

KARAKTERISTIEKEN

Excelsior M-Zwaluwen 2-0 (0-0)

Vincent van den Berg, Kevin Vink

FC Breukelen-FC 's-Gravenzande 1-1 (0-1)

Yuri Westhoff

Lyra-Haaglandia 1-3 (0-2)

Stefan Harmsen

MVV'27-RAS 2-5 (2-3)

Milano Naarden, Roberto van der Pol

Rood Fred van Maaswaal (2x geel na 33 minuten stand 2-2)



HVC'10-Forum Sport 2-2 (1-0)

Steven van der Mark, Jeroen Rensen



Den Bommel-VDL 1-1 (1-1)

Hakan Copur (penalty)

KMD-sv Duindorp 1-2 (1-2)

Marco van der Helm



Monster-SEV 1-0 (0-0)

Ruud Zuyderwijk

Lugdunum-Naaldwijk 0-1 (0-1)

Martin de Zeeuw

Houtwijk sv-sv Polanen 2-1 (0-0)

Westlandia-Leiden 2-4 (0-2)

Erik van Vliet, Brendan van den Berg

Victoria'04-Honselersdijk 2-4 (2-0)

Leon de Brabander, Morad Naimi (penalty), Frank Vellekoop, Mike Mast

Zestienhoven-MSV'71 2-1 (0-0)

Jorge Gomez

Neptunus Schiebroek-Maasdijk 4-0 (1-0)

VUC-Verburch 1-2 (1-1)

Bas Hogervorst, Jeffrey Mast