Archief

Tour du Jour naar Naaldwijk

Naaldwijk kan zich opmaken voor een unieke maand juli. Vanaf het Wilhelminaplein zal tijdens de komende Tour de France elke avond het tv-programma Tour du Jour (RTL 7) worden uitgezonden. Dat bevestigde producent Arthur Zuyderwijk zaterdag in de radiouitzending WOS Sport. "Het is voor 99 procent zeker dat het allemaal doorgaat", zo liet hij weten.

Een aantal maanden geleden is Zuyderwijk al benaderd door mensen uit het Westlandse bedrijfsleven en de politiek. "Ik heb toen gezegd dat het Wilhelminaplein een uitstekende plaats zou kunnen zijn. Omdat het centraal in het Westland is gelegen en qua omvang groot genoeg is om het programma te huisvesten."

Officieel is het nog niet helemaal rond, maar de Naaldwijkse producent gaf wel aan, dat hij er alle vertrouwen in heeft. "Ik had dit interview niet gegeven als ik niet het vermoeden had dat het allemaal rond zou komen."

Tour du Jour kwam afgelopen zomer voor het eerst op de televisie, vanaf het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. De vaste analytici op het gebied van wielrennen waren de kale publiekslieveling Gert Jakobs en oud-profrenner/reporter Danny Nelissen. Verder zorgde Danny Vera zorgt met zijn band voor de muzikale noten en slaagde zanger Dries Roelvink er ook in om elke avond van de partij te kunnen zijn.

Het eerste seizoen van Tour du Jour trok gemiddeld ruim 500.000 kijkers per avond, met een topaflevering van 705.000 kijkers.